best of lunarstorm

uttråkad en fredagskväll. då hittar man tillbaka till sin gamla blogg som visserligen låg på lunarstorm men fan vad bra den var. det var då jag orkade skriva bra skit.
well håll tillgodo, heres the best of!

champagnerusiga idioter måndag 25e december 2006

sista dagen på tempo. klockan 11 plockas champagnen fram o det skålas ute i köket. en flaska blir snart tre o en ny sportgren uppfinns - kast med litet champagneglas. petter o per-ole är sjuka. vi sitter i kockkläder o champagnen stiger i våra huvuden o vi planerar hej vilt mina nästa praktikplatser. klart du ska till hawaii! jaja klart jag ska. roger kommer förbi o tycker att vi ska följa med till bodoni o johnny cash-kvällen. vi är inte svåra o springer ner i källaren för att byta om. "klockan är slagen, nu slutar vi för dagen..."

första personen inne på bodoni jag ser är mr big som jag hoppar upp i famnen på. "var du i london för några veckor sen? jag hade en massa londonbilder i huvudet i 3-4 dagar". han svarar "ja" o jag är synsk.

fabian sjunger "ring of fire" uppe på scenen med sitt band o roger bjuder mig på öl. vi hojtar "FABIAN, FABIAN" i kör men våra röster dränks i allt annat runt omkring.

på väg ut till toaletten ser jag christian - silly - en gammal klasskamrat från högstadiet. den enda killen på liljeborgsskolan med en misfits tröja. vilken hjälte! "synd jag har tjej nu sophie, annars..." ja annars christian. absolut!

dansar nära, nära per-ole till underbart 50-tals gung. petter är blöt av svett o roger är galen på dangolvet. var jag än tittar ser jag sköna välkammade killar med fett uppvik på mörkblåa jeans.

jag gillar livet o det finns inga svaga ögonblick där judo-cp't dyker upp i huvudet.

får gå omkring full/bakis på lillejulafton i stan o inhandla de sista julklapparna men det är det värt. fy fan.


julafton igår.

alla mina julklappar hade någonting med kök att göra. fina, fina sigvard bernadotte durkslag. fina receptböcker. köksinredning. supercool våg. vinglas.

perfekt julafton som vanligt!

nu ska jag o systern snart in till malmö o festa skjortan av oss.


glory days 28 maj 2005

fest i sandby. alldeles för uppklädd. misstänkte nästan det. drack cider. bror somnade vi 12 (börjar bli standard nu). stack in till lund med jossan o nån ted-kille. aldrig festat där. alla säger att det suger. ja, det gjorde det. fan var pretantiösa alla är. satt på en bänk utanför domkyrkan o försökte iallafall mjuka upp ett par stycken lundabor som gick förbi. till slut hade vi lyckats mjuka upp ett litet gäng. vi drack cider o corona extra o jag åkte skateboard, gick mindre bra. jossan får för sig att vi ska till hasse som befinner sig på lantbruksuniversitetet i alnarp. hon ger sig inte o hasse lovar att betala taxin. vi går ner mot stortorget. där står det några killar. jag går fram till dem o en kille börjar krama o pussa på mig (ja jag kramar o pussar tillbaka). jossan lyckas dra bort mig därifrån. killen skriker att han vill ha mitt telefonnummer. jossan som är tjurig skriker: NÄ DET FÅR DU INTE FÖR HON ÄR BARA 14!!!!!! jag faller ihop i en hög bakom en bil o garvar. vi käkar en fattig kebab (de kan inte göra kebaber i lund, det är iaf konstaterat! kebabkött, bröd, sallad, tomat o sås...nåt saknas). vi lyckas få tag på en taxi. ted bangar för alnarp. i alnarp möter hasse oss. det har varit megafest där under kvällen med grisgrillning o 500 pers. kvar på plats finns cirka 100 bönder som dansar till världens sämsta dj. jag o jossan flippar på dansgolvet o letar efter korna bland byggnaderna. snackar med en tokig australiensare, som har en grym dialekt samtidigt som han sluddrar. förstår hälften av vad han säger. det är tidig morgon o vi ska gå o lägga oss. på en daggvåt äng ligger två stycken o gökar. alla kan se. jag får inte plats i rummet utan får sova i chevan. utanför är discot fortfarande igång. jag somnar i ett nerfällt säte till lena phs "det gör ont". det gör ont o det blir snart kallt. men jag lyckas somna o vaknar svettig klockan halv elva av att hasse o jossan knackar på fönstret. jag har fått slänga linserna så jag är praktiskt taget blind. men det bjuds på frukost i internatets kök. ostmackor m gurka o mjölk. fantastiskt. utanför fönstret har sommaren börjat.

you gotta love malmö 2 oktober 2004

det är iallafall bevisat att ålder inte har något med mognad att göra...hrm.. jag var full som en fjortis på min födelsedagsferre. minnesluckor, trilla och slå sig - hela paketet och givetvis ingick en fruktansvärd bakfylla fram till 16-17 tiden på söndagen! ah det är härligt att man fortfarande kan grisa trots den höga åldern...hehe...

hade iallfall en himla trevlig fest hemma hos mig med en massa härligt folk. under kvällen minskade barskåpets innehåll drastiskt. det slank ner tequila, whiskey, vodka och galliano i sophies mage... (konstigt att man var full?) brosan var självskriven dj och struntade totalt i andras önskemål. sara blev lesbisk. marc diggade de viktiga skorna stenhårt. mitt i allt kom gubben i lådan med en musikutrustning som förhöjde festtempen. kalle dök upp med en liter absolut vodka, fixad i en svarttaxi nere på möllan. "you gotta love malmö". vid ettiden blev det utgång till kb. jag skulle betala inträde för fem personer och räckte fram en tusenlapp till kassörskan. när hon skulle lämna tillbaka växelpengarna såg jag att hon gav mig tusenlappen + min växel. och som det spån som jag är, påpekade jag detta. så jävla PANTAD! fan, vi hade kunnat gå in gratis och FÅTT 1300 pistoleros!! arrrrgghhhhh!!!!!

jag minns inte så mycket från kb, mer än att jag drack cider, trillade på dansgolvet, träffade far, pissade på killarnas dass (eftersom det var lång kö till tjejernas), tröttnade till sist på mig själv och gick hem. eller som vanligt när jag är full, sprang hem. det är verkligen skitjobbigt att springa full.

där hemma satt hasse och jossan. jag minns inte så mycket vad som hände när jag kom hem så jag får lita på deras relativt nyktra ord (hasses iallafall). jag hade trillat ner från soffan när jag satte mig i den och efter det började jag asgarva. jag minns att jag skrattade och när jag kom på att jag var ganska patetisk som låg på golvet och skrattade, skrattade jag ännu mer. hasse säger att jag skrattade i 15 minuter. ja, jag undrade själv efter ett tag om jag rökt på, för jag verkade ha fått värsta skrattnojan!

well, dagen därefter var fylld av självömkan och ett huvud som aldrig verkade vilja sluta snurra. låg i sängen till fyra, då kom jag på att det skulle komma gäster vid 5-6 tiden och att det kanske var bra om jag fixade käket som det skulle bjudas på! hilfe!

det blev till sist tacos och glass och helgen slutade bra med spiderman 2 på teven.

flip-flop




fint var det på den gamla goda tiden. ;)

fredag

jaha då var det fredag igen.
början av veckan var tuff. astrid blev riktigt dålig o jag var övertygad om att hon höll på att kasta in handduken. kräktes upp allt hon fick i sig, kissade inne o var allmänt hängig o trött. men efter två dygn, som jag mer eller mindre höll andan under, åt hon lite fisk o ris o sen blev det bara bättre. tur jag har is i magen o är något av en sjuksyster. djursjukhuset hade bara kostat skjortan o det enda de hade kommit fram till hade varit att hon löper.... jo hon löper o det var förmodligen därför hon mådde pyton. jättesvårt att se det på henne numera då hon inte blöder.
jag drog en lättnadens suck o konstaterade att faran var över för denna gången. hon har ju börjat komma upp i kritisk ålder men jag hoppas vi får några år till tillsammans. jag har ju sett oss gå långa promenader i sommar o höst med barnvagn o bebis o bara ha det mysigt. astrid är trots allt min första bebis...


älskade lilla hunden. här helt ny o hemkommen från uppfödaren.


kärlek

måndag

idag var jag hos barnmorskan på rutinbesök. hon mätte mage, kollade blodvärde, blodtryck, vägde mig, osv. allt var kanonbra!
innan hon kollat mina blodvärden sa hon att nu är det minsann dags att börja ta järntabletter. men efter att ha sett mina fina värden ändrade hon sig. "nä det behöver du inte. du ligger helt perfekt". jag blev så nöjd! jag har "fuskat" lite med extra tillskott för veggies o jag har ätit liiite kött men för övrigt lever jag på en vegkost, därför blir jag ännu nöjdare över min fantastiska kropp!
graviditeten har än så länge varit så himla problemfri. inga kräkningar, inga cravings efter udda matkombinationer, inga extrakilon nån annanstans än där de ska vara, inga foglossningar.
min mamma sa åt mig en gång i tonåren när jag gnällde över mina höfter, som börjat växa - enligt mig - okontrollerat, att min kropp var som gjord för att föda barn... vilket jag då protesterade vilt mot. lönt att ha en sådan kropp när barn var det absolut sista jag skulle skaffa! vid det läget hade jag sett ut som en räka i hela mitt liv, liten, klen o utan former. var nån gång i gymnasiet som det började bukta ut lite här o var så att det åtminstone blev synligt. nu jävlar buktar det ut mest överallt tycker jag. haha...


o apropå inlägget under mig så nä, det var inte jag som var bakis. det var tattarna så klart.

tjing tjong

bakisbesök hos tattarna

så här kan det se ut en söndag på löjtnantsgatan. jag undrar om inte flickorna egentligen är pojkar innerst inne...

     

;)

nya magbilder


denna bilden är från den 23/10. tyckte jag var tjock då...haha...


15/11. liiite rundare...


22/1 o 6 kg senare... nu jävlar börjar det ta sig!


även från den 22e men med tuttar oxå. ;)


bebis, bebis, bebis...

nu har det hunnit ikapp mig. bebisvärlden.

har ju verkligen inte sprungit i barnaffärer eller kollat på barnkläder under denna tid som gått men nu är det lite mer än 3 månader kvar o dags att börja tänka på ankomst o grejer. så i veckan var jag o marie o kikade på vagnar. det var helt sjukt kul att köra! till o med marie blev barnvagnsfrälst o gick hem o kolalde nätet efter vagnar. haha... kan tänka mig att det inte är lika kul efter några månader...hehe..
har fastnat för en brio o en emmaljunga. men ska man köpa begagnat så blir det inte bara att välja exakt vad man vill ha, vilket plötsligt känns oerhört tråkigt. 


brio

emmaljunga

idag var jag o syster o marie i stan o shoppade. hittade superfina bebiskläder på lindex som jag bara SKA ha senare! köpte i alla fall 5 bodies på rea för 20 kr styck! så himla söta. o moster jossan köpte ett fint set med tröja o byxor med ugglor på! 

usch, jag kommer att bli en sån som bara pratar bebis, blöjor osv. en sån som jag verkligen inte vill vara! måste motverka det! självklart kommer det pratas bebis, det är inte så konstigt med tanke på att det blir min nya värld. men sophie ska inte förintas! hon måste få finnas kvar! hon ska inte sugas ner i bebisträsket!

ska försöka lägga in några magbilder så fort jag löst mysteriet med den nya mobilen. magen har ju växt ganska mycket nu de senaste två veckorna.


i like svaga ögonblick! ..ibland

i ett svagt ögonblick i höstas lovade mamma att hon o pappa (blivande mormor o morfar!) skulle köpa barnvagn till mig. vilket var ett underbart svagt ögonblick för min del. vagn är löjligt dyrt med tanke på att man använder den i drygt ett år... jag nöjer mig med gott o väl med en begagnad. har fastnat för denna modellen, från kronan, himla fin:






så nu har jag börjat hänga på blocket o håller utkik efter en sån här fin!


titta titta

ja så har jag då äntligen lyckats få tummarna ur o lyckats skicka över tattarbilder från mobilen till datorn. fan vad duktig jag är! weeehoooo!

vaschegod. några bilder jag vet ni längtat efter att få se...hehe...


så här såg magen ut på självaste julafton.


här är bebis i vecka 19.

o här är tydligen ett husdjur....

:)

2009 - smak o luktfritt tydligen

då har jag klarat av nyår oxå. första nyår som gravid o med 39 graders feber. vi var ett tappert litet middagsgäng i tattarkollektivet. jag, niclas o jossan med feber o täppta näsor så calle o marie var de som fick försöka hålla igång "partajet".
det blev i alla fall mat, som jag inte varken kände lukten eller smaken av, o sen blev det ett parti TP i soffan, tjejer mot grabbar. vi ledde stort när grabbarna plötsligt fick tur med frågorna o gled förbi oss över mållinjen. 

niclas kastade in handduken innan tolvslaget o kröp ner i sängen, calle smet i väg på fest, marie lekte med sin bästa vän laptopen o jag jossan satt i soffan o väntade på raketer. när rakterna var beskådade smet även jag in i jossans sovrum o ner under täcket bredvid en febrig niclas.

en helvetesnatt väntade. åh fy fan för feber o täppt näsa! det är så orättvist, jag blev ju nyligen frisk från en 10 dagar lång förkylning o så blir jag sjuk igen.... en sak har jag kommit underfund med i alla fall - det är en lyx att känna lukter o att smaka maten man äter. det känns fruktansvärt meningslöst att äta utan smaker.
 
med andra ord, en fantastisk nyårsafton alltså!





oh vad jag har tappat min förmåga att skriva kul bloggar...


RSS 2.0