alldeles ny!

igår så fick jag äntligen smset från norrlänningen! en liten gosse har anlänt till jorden igår halv 6 på morgonen! GRATTIS!!

rynkans effekt

idag såg jag förmodligen vad som är världens sötaste lilla sak. jag var nära tårar över denna varelse (jag gråter för allt numera...). rynkor o trubbiga nosar är oemotståndligt!


hur kan man motstå den uppsynen??! :)


nästa hund blir en bourdeux helt enkelt. eller nä, en ny boxer. eller en fralla. på landet blir det absolut en boerboel. men annars är weimeraner himla tjusiga. kanske en av martins amerikanska bulldoggar?
fan vad många fina hundar det finns! jag vill ha en av varje!





weo!

verkar som om det blir en flytt till friisgatan!
satan. detta är nog det mest impulsiva jag gjort i mitt liv. men det är kanske sånt här som måste hända för att två velpellar ska få tummarna ur o livet inte ska stagnera.

jag ska bo med en pojke igen. hihi. så kul.


förlovning



oh my god vad tafatt o uppstyltat! de läser ju INNANTILL! jösses!

denna tisdagen

rättelse förra inlägget: jesper juul är inte psykolog, han är "bara" familjeterapeut.


idag var jag o niclas o tittade på 3an på friisgatan. var ju lite skeptisk med tanke på att huset ser riktigt tråkigt ut på utsidan. men det var ett 50-tals hus o det kan jag absolut leva med för då brukar det vara fint på insidan o det var det. lite tråkigt kök men stort o funktionsdugligt. bra planerad lägenhet i övrigt. medaljongtapet i v-rummet! säkert från när huset byggdes. medaljong är tufft.
har försökt få tag på min hyresvärd i två dagar nu men utan resultat. misstänker att han kanske är på semester eller nåt. han är en märklig man så man kan aldrig veta vad han pysslar med..
jaja nu får vi se vad som händer! :)


smsade med norrlänningen tidigare i dag o då berättade hon att slemproppen gått o hon hade nån form av förvärkar. bebis på gång!! så himla kul! flyttar vi in på friisgatan blir vi grannar. weo!


för övrigt så håller de förbannade revbenen på att DÖDA mig! det gör så JÄVLA ont HELA tiden! o jag menar verkligen hela hela hela hela tiden. spelar ingen roll numera om jag ligger ner på rygg, så nu finns det inget som kan få smärtan att försvinna. trycker jag ner magen för att lätta på trycket så sparkar hon tillbaka.
en rolig grej är att hon känner igen min röst. när jag vaknar på morgonen o rör lite på mig i sängen så händer inget men om jag börjar prata med astrid så vaknar hon till liv! kul med gensvar!


nu ska jag titta på tattar-rosing på 5an. ja tyvärr så måste jag. är ju nyfiken på vilka idiotkillar som vill ha rosing till flickvän...


tjingtjong

curling - inte en chans!

för längesen läste jag en artikel om den danske psykologen o familjeterapeuten jesper juul o jag tyckte att det han sa om barnuppfostran lät så himla sunt. jag la hans namn på minnet o nu är det dags att plocka fram det där minnet igen. det är liksom lite mer aktuellt nu.

det jag fram för allt kommer ihåg är hans önskan om att föräldrar inte ska utplåna sig själva helt hållet. att man fortfarande ska få vara en individ o inte bara "mamma" eller "pappa". därför kommer jag aldrig kalla mig själv för mamma, dvs prata om mig själv i tredje person, inför mitt barn. "nä nu måste mamma laga mat". inte fan skulle jag säga "nä nu måste sophie laga mat".

tänkte gå ner till bibblan o låna hem allt som jesper skrivit. hittade mycket på nätet också. bl a det här:

"Juul rekommenderar alla vuxna att lyssna till sitt inre när de hastat från jobbet för att hämta barnen och äntligen är hemma.
- När föräldrarna kommer hem från sina jobb i dag så vill de bara sitta och vara osynliga. Då kommer 2-åringen och säger: "Läsa bok!" Då måste föräldern tänka ut om han eller hon vill eller inte. Curlingföräldern tänker förstås: "Nu måste jag läsa så att mitt barn inte blir ledset - fast jag inte vill". Barnet får upplevelsen att mamma och pappa är här bara för min skull.
- Föräldrar nuförtiden verkar ha svårt att hävda att de faktiskt vill läsa sin tidning. Särskilt kvinnor är snabba att ge upp sina egna behov. Det gagnar ingen! Barn behöver möta vanliga irrationella vuxna."
/från Svd, 2005

"Det bästa råd Jesper Juul kan ge till föräldrar är att vara autentiska, det vill säga sig själva. Att svara barn på ett personligt sätt, inte ta till standardfraser och absolut inte tala om sig själv i tredje person, att "mamma tycker" eller "pappa vill".

"När det lilla barnet kommer och vill läsa en sagobok och föräldern är djupt försjunken i sin tidning, ryter den auktoritära föräldern "Ut! Ser du inte att jag läser!" Den som alltid vill ge sitt barn allt utan att reflektera lägger genast undan tidningen. Men den som är sig själv tänker efter och säger sedan: "Jag vill gärna läsa för dig men först vill jag läsa färdigt min tidning".

Det är aldrig fel att visa äkta känslor, menar Juul. Inte ens att sätta sig på golvet och skrika när man kommer hem fullständigt slutkörd efter en helvetesdag på jobbet och inser att partnern är på ett viktigt möte, inte hemma och lagar middag som man hade räknat med.
- Barn förstår mänskliga känslor och uttryck. Man ska inte vara rädd för att visa dem. Det är mycket värre att gå runt och spela perfekt förälder."
/från sydsvenskan, 2007


låter mycket, mycket sunt o jag tror man mår mycket bättre som människa om man får lov att vara sig själv o sätta sina egna behov före emellanåt. jag tror dessutom att relationen mellan mamma o pappa kommer att vara mycket sundare o hållbarare om man tänker lite på sig själv.

:)

but...why??!


måste ha hänt upprepade gånger att någon släpp på bromsen eller tappat rullstolen rakt ner till krokodilerna, eftersom man sätter upp en sådan skylt... hur som helst är det väldigt kul! hahahahahahaha!

plötsligt så...

allt blev plötsligt så verkligt. det är en sak att prata om det. men plötsligt stod verkligheten utanför min dörr o ville komma in o titta.

hela dagen har jag gått omkring som på nålar. det skulle komma hit en människa o titta på mitt hem för ett eventuellt byte med hans 3a på friisgatan.
en ihopflyttning alltså. mellan mig o niclas.
det har varit härligt att gå o tänka på det o kolla på lägenheter. men nu när det blev verkligt så kändes det bara så...läskigt. o stort. en familj liksom. hjälp!

när människan varit här o tittat blev jag otroligt trött. all psykisk stress under dagen tog ut sin rätt o jag var bara tvungen att gå o lägga mig.
nu känner jag mig otröstlig o bara gråter. vet inte för vad egentligen. det är konstigt att vara gravid...


önskar att det hände nåt nytt o kul nån gång men allt går i samma hjulspår o dagarna bara går. min kropp sätter gränser för vad jag kan göra o det gör mig rastlös. jag skulle vilja springa 3-4 km o lyssna på hög musik i mp3an. eller åka pulka. eller bli jävligt full.

namn tack!

så här blev vagnen med tillhörande liggdel, även en sk mjuklift:



ooooo så fin!


jo det börjar ju närma sig o än så länge har vi inga namn till knodden. eller jo, agnes är ju preliminärt bestämt men det ska vara 2 namn till. sen får man se om det ÄR en agnes när hon kommer ut. man ska helst passa till sitt namn oxå.

jag är sååå kräsen vad det gäller namn. här är kravlistan: 
1. de flesta namn är upptagna o de har man redan fått ett ansikte till, så alla sådana går bort.
2. namnet ska var lite udda men inte för udda.
3. namnet får minst ha 4 bokstäver. supertrist att heta nåt på två bokstäver, som my eller (sorry lee) li...
4. namnen får inte heller kunna rimmas på fula ord, t ex flora skulle bli hora.
5. vidare ska inte namnet kunnas göra om till ett smeknamn så det riktiga namnet aldrig kommer att användas, ex madeleine blir automatiskt madde, alexander blir alex...

denna listan hänger på mitt kylskåp o även om de är de namn jag gallrat ut så tycker jag knappast om hälften. egentligen.

embla
lovisa
vilja
ellen
elise
tova
elvira
tuva
lova
molly
alva
klara
agnes
idun
maja
ingrid
jorun
siri

jag gillar namn med bokstäverna L, E, A o N.
övriga namnförslag tas gärna emot! vi ska trots allt ha 3 st.. o därmed försvinner mitt efternamn. barn får inte heta två efternamn om föräldrarna inte är gifta. eller det går men då får det ena efternamnet vara ett mellannamn. man får även hitta på ett eget efternamn. t ex så funderade jag på niclasdotter. men det blir lite att ta i. hur många namn ska det egentligen stå på ytterdörren? ;) 

så kom nu med era bästa namnförslag! sen får jag o niclas bråka om vad det ska bli...


tjolahopp

boomchakalak

idag sa betty, 5 år, en rolig sak på jobb.
alla barnen på förskolan vet ju vid det här laget att det bor en bebis i min mage o pratar om det. när en av föräldrarna var o hämtade sina barn så ställde hon mjukliften med minstingen i ute i entren. jag var ju så klart tvungen att gå dit o titta. betty stod bredvid mig o tittade på lilla bebisen hon också. sen vände hon sig till mig o sa:
-så HÄR ser bebisar ut sophie! det här är en BEBIS!
det är bra att de informerar mig...  vad skulle jag göra utan mina små sötnosar på jobb?


var nere o köpte mjuklift till vagnen idag. niclas såg allmänt bajsnödig ut. haha. personalen lärde även oss att fälla ihop vagnen. tydligen var vi inga genier gällande den punkten... varken vi eller mamma o pappa.

hittade min drömlägenhet på blocket. eller åtminstone låg den uppe på mitt favoritområde i stan - vid st knut, bredvid de låga statarlängorna, även kallat "notting hill" av mig o jossan. ett område mitt i stan men där det ändå är tyst o fritt från trafikbuller! 
det lät helt perfekt. 3a för 5200 kr i ett hus från 30-talet, 3e våningen med hiss. meeen kvinnan hittade ju givetvis nån annan att byta lägenhet med... faaan! får fortsätta leta helt enkelt.
hittade en annan idag på friisgatan. men jag tror huset är från 60-70 talet... det byggdes fula hus då. med små fönster o mycket plast.

fredag i morgon igen o jag går in i vecka 29. 11 veckor kvar till BF. jävlar vad fort tiden går.
hämtade hem spjälsängen från mormor o morfar förra helgen förresten. vi hade glömt att mamma målat rosafärg på gavlarna när hanna hade sängen sist. men vi hade inte glömt att hon målat nalle puh o tiger. nalle puh ser ut att ha varit i thailand o fått färg medans tiger verkar ha blivit gul som en kines... får måla över dom på nåt sätt. brosan vägrade ju. annars gillar jag att den är lite sliten i färgen, det är charmigt. tänk att den köptes till mig när jag var nyfödd o sen har alla syskon sovit i den efter det! det känns fint.

kaaarlek


likgiltigt jävla samhälle

jag o jossan sitter på mcd's på triangeln o jäser efter att ha tryckt i oss vars ett meal. vi sitter precis vid fönstret ut mot ingången till triangeln. ser kidsen, som har sportlov, stå o hänga.
plötsligt flyger tre killar på en ensam kille o slår o sparkar. han får ta emot riktigt hårda slag mot huvudet upprepade gånger. han gör inget motstånd utan kryper ihop o ser mest chockad ut. hans kompisar gör ingenting, de bara står där. ingen annan heller, varken inne på mcd's eller utanför. ingen ingriper, ingen säger något.

min reaktion är först att ringa polisen, min andra är att gå ut dit o fråga vad fan de håller på med. jag är på väg att resa mig upp när de tre killarna går in på mcd's igen o lämnar den slagna killen. hans kompisar går fram o de går därifrån. efter några minuter ser vi de tre idioterna följa efter.

drygt 10 minuter senare dyker polisen upp men de bara står där o glor o vi vet inte om de kommit för slagsmålet eller om de bara ska käka. vi pratar i alla fall med dem o berättar att de tre killarna redan lämnat o följt efter den slagna o hans vänner.

jag fattar inte. hur kan det vara så att ingen reagerar? skulle det kräva en gravid, ensam kvinna att gå ut o säga något? för just i den sekunden tänkte jag inte på nånting mer än att få idioterna att sluta o hade de inte gjort det, så skulle jag utan att tveka gått ut dit.

vad är det för fel på ungdomar idag? de står o hänger på triangeln på sitt lov! o annars också för den delen. de har ingen respekt för någon i hela världen.
mitt barn ska inte gå i skolan i denna jävla staden med stök, bråk o en märkeshysteri. dessutom har ungomarna i stan lagt sig till med ett språk som är så fult o grammatiskt fel att jag får rysningar. 

o denna jävla märkeshysteri då. varför behöver en 14-åring en goosejacka (vem behöver en över huvud taget i skåne? för vi har ju verkligen kallt här nere...haha), nyaste mobilen, peaktröjor, lacosteskor osv? o hur fan kan föräldrar ställa upp o köpa det åt dem? aldrig i mitt liv att jag tänker köpa så dyra plagg till min unge!

jag säger bara -  uniform i skolan!

barn som får barn

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece


jösses! killen ser ut att vara 8-9 år gammal. heeelt galet. england är det land där det föds flest barn av tonåringar. man kan undra om de över huvud taget får nån sexuall undervisning i skolan...


revben alltså

mina revben.... jag har haft en sån fin graviditet så egentligen ska jag väl inte klaga men faaaan vad ungen trycker mot mina revben!! kan inte sitta eller stå, ibland knappt ligga, utan att det gör förbannat ont i revbenen. en sån vansinnig molande skitvärk. o inte fan kommer det att bli bättre. nä för ju större magen blir, desto större blir trycket.
det är till o med så att jag får planera mina aktiviteter efter smärtan. som i morgon, på alla hjärtans dag, tänkte jag o niclas käka mat ute o gå o se en film. men jag kom snabbt till insikt att två timmar i en biosalong INTE skulle funka. jag skulle bara ha ont o gnälla.
men fondue på elysée då? mmmm gott men de har djupa korgstolar där som jag aldrig skulle komma upp ur...hahaha!
hur som helst så var vi alldeles för sent ute o allt var fullbokat i stan. så klart. men jag kom på att jag faktiskt är kock o utan problem kan komponera ihop o laga en fin 3-rätters till oss.


idag har det varit planeringsdag på jobb så inga barn har varit på förskolan. inga andra heller för den delen. så jag tog sovmorgon med niclas till klockan ett o gick därefter till jobb o bakade bröd o bullar o fyllde frysen.
sen fick jag ett sms från norrlänningen. hjärtat hoppade till lite, tänkte att nu har hennes bebis tittat ut! men så var det inte, så vi möttes o promenerade med vovvar, bebis o våra magar i solen i pildammarna. kallt som tusan men skönt.
o vips så hade hela eftermiddagen gått!

hey dow

jävla eftermiddagar!!

jag har verkligen börjat hata eftermiddagar. efter jag slutat jobba halv två så har jag ingenting att göra. ingenting. det finns gränser hur mycket jag kan promenera med hunden, hur mycket jag kan fika, kolla runt på nätet... oftast går jag till sist o vilar för att döda tid. teven vägrar jag sätta på. DET är verkligen ångest.
 
det är nästan så jag önskar mig foglossningar eller nåt annat fysiskt problem som jag skulle kunna skylla på för att sitta hemma o glo. jag hade kunnat jobba i flera timmar till. funderar på att ringa nån restaurang o fråga om de behöver hjälp med att skala 30 kg morötter eller nåt, för allvarligt, jag blir GALEN! jag MÅSTE göra något!

nu är jag lite rädd för att mammaledigheten ska bli lika ensam o långtråkig. bara tanken på att det skulle vara så här i ett år o förmodligen lite längre gör att jag ryser i hela kroppen. aaaahhhh!! o sen efter mammaledigheten är det ett heltidsjobb som gäller, eller i alla fall minst 80%. högskolestudierna får ligga på hyllan ett tag till. det är aldrig för sent att börja plugga.

nähä. om jag skulle se till att döda lite tid... blä.

min verklighet


så här ser det ut uppifrån. haha helt galet! viiiiit mage... lite brun-utan-sol någon?? ;)


vecka 27+2

matt damon


hallå ja

ooohh jag är med vagn!


blev alltså ett köp på vagnen jag tittade på i förmiddags. sen fick jag gå hem med den! min premiärtur. mötte en pappa med barn som nyfiket tittade ner i min vagn men där var det tomt. kul vagn att köra, lätt o smidig med härlig fjädring.
bilden är lite kass men färgen är verkligen RÖD. fiiint.

mötte mutti, pappi o systrarna samt marie nere i stan sen. vi letade skor till pappi o så fikade vi på hansa. vi gick in i alla skoaffärer vi kunde hitta men pappa var inte intresserad. så vi gick till shock o tittade på dr martens...som han köpte! haha! cool pappa o morfar i dr martens!

världens snällaste tjej (=jag) städade niclas lägenhet i morse när han var på jobb. jag är världens bästa. jag vet.

allt som allt har jag gått i 5 timmar i sträck, om man bortser från fikapausen. den sista timmen kändes verkligen i rygg o höfter. så nu blir det en ensam kväll framför teven för niclas har frufritt o jossan o marie  vägrar lämna sin lägenhet som vanligt. jävla tråkiga. tänkte ringa sarah, eller nån annan, o höra vad hon skulle göra ikväll men det blir bara att jag måste ta mig till henne o efter idag orkar jag inte, så det blir soffan, teven, jag o astrid.

bjuder på en badbollsbild.



hej då


jag är en missbrukare

jag sätter på datorn, väntar otåligt tills den startar. klickar på internetuppkopplingen. trycker in koden o klickar på "anslut". några få sekunder går... sen är det bara att missbruka! letar bland annonserna. hjärtat slår. aaaahh.

jag missbrukar blocket.
hahaha

jag letar barnvagnar, lägenheter, bilbarnstolar, babysitters. ooohh...my little pony.
ska kolla på en vagn i morgon. en röd brio happy! im so happy!
o igår köpte jag en svart babysitter för 100 riksdaler. som jag har letat efter en svart babysitter. o så fann jag en. som ny!
tror mamma är trött på att lyssna på mitt barnvagnsprat. till o med så att jag blir trött på mig själv... men blir det köp i morgon så försvinner det samtalsämnet.
det är bara så jävla mycket att tänka på som ska fixas o jag orkar bara ta en sak i taget. o självklart är vagnköp roligare än att sätta mig in i föräldrapengssystemet, faderskapsregistrering, föräldragrupper, semester, förlossning.... suck.


nu är det fredag igen. jävlar vad tiden går.
har precis badat hunden så att hon kan vara ren o fin i niclas lånade lägenhet...
har nog inte tid att sitta här förresten. måste skynda mig bort till honom.

tjingtjong




naaaaw

john ME var med i motorhomes (från JÖNNET, marie!). kommer ni ihåg denna låten? minns den mest för den otroligt sorgliga videon. jag kan inte sluta gråta när jag ser den. lilla söta vovven... :(




john ME - love is my drug


ny!

känner mig som en ny människa! är nyduschad, skrubbad med en sån där "boll", håret luktar gott, benen är nyrakade (det är inte lätt att raka dom längre kan jag säga, det är en mage i vägen... ännu svårare är det att raka nåt annat, om ni förstår vad. jag ser ju ingenting...haha), fötterna är filade, jag är insmörjd med lotion o ögonbrynen är fixade. skönt med helrenoveringar. hade gärna velat ligga en sisådär 20-30 minuter i ett solarium oxå men det är inte bra när man är gravid. så jag får vara en blekfis denna vintern.
imorgon blir det en simtur på kockums. ska bli såå skönt! 


min granne ovanför har börjat springa omkring i sin lägenhet på kvällarna. hon springer verkligen. fram o tillbaka. varje kväll runt 9-10 tiden. mycket märkligt. motionerar hon?

oh nu längtar jag bara till boken o sängen. natti natti.

längtan o väntan

oj vad mycket ord o känslor jag har i mitt huvud o i min kropp idag.

läser mammors bloggar på nätet o jag längtar efter att bli mamma. jag längtar efter min bebisdoftande unge som sprattlar i magen. tänk att det bor o växer någon i mig! det är så sjukt o overkligt o underbart på en o samma gång. 
jag längtar efter mys i sängen med min lilla. frukostar på morgonen. timmar i sandlådan på lekplatser. sagostunder på kvällarna. promenader till dagis. bullbak o biblioteksbesök. pyssel o kojbyggen. utflykter i skogen. läxläsning (matematikdelen överlåter jag dock helt o hållet till niclas..) o kurragömma.

jag är så glad över niclas. även om detta var långt ifrån planerat o ingenting riktigt blir som vi tänkt oss med våra liv, så är jag så glad över denna underbara människa o vad han har gett mig. eller vad han har gett oss. eller vad vi har gett varandra! 
jag vet att han är orolig över hur det ska gå men med ett så stort hjärta som han har så kan ingenting gå fel. vi känner oss båda vilsna ibland men vem gör inte det när det väntas bebis? ett helt nytt liv håller på att skapas, både i min kropp o utanför den. tror inte det spelar någon roll om vi skulle ha varit gifta i 20 år. ett barns ankomst skakar om verkligheten för alla. även förhållanden som står på den tjockaste betonggrunden man kan hitta.

detta kommer vi att fixa. våran lilla unge kommer att berätta o visa för oss hur vi ska göra o bete oss.
o under tiden längtar o väntar jag.

därför

mia skäringer (mia & klara ni vet) skrev en jättebra sak i sin blogg som jag helt enkelt lånar till min blogg.

"Jag tror att ni förstår att en sån här nakenfisblogg måste hämta andan och vila. Den är ju jag. När jag är stark. När jag är svag. Och ibland blir nakenfisen älskad och ibland lommar hon tillbaka avisad med svansen mellan benen. Så är det för oss alla. Och jag tar hellre risken att visa mig som jag är än att leva mitt liv i nån jävla insvettad hockyutrustning."

så känner jag det även med min blogg. det kan bli lite väl personligt o ibland behövs en paus från det.
(o ja, det är mitt eget val att hänga ut mig själv.)

andra bilder


marie gillar barnvagnen.  ja jag blev lite kär oxå.

 
oj så skoj man kan ha på ica.


vadå? är det ingen vante??!


dassalitteratur tydligen.


bildfråga:
vad heter byggnaden jag sitter utanför?






flip flop


1-0?

for the record:
jag är inte en hänsynslös person. jag är mer än villig att kompromissa o respektera. i det stora hela är jag en ödmjuk människa som avskyr bråk o osämja. men när det känns som om du har baktankar, har jag svårt för att köpa dina krav o önskemål. det känns som de bara uppkommit med illvilja o för att sätta käppar i hjulen o för att ha någon slags makt kvar.
säg att det inte är så, säg att jag har fel, o jag är mer än villig att möta dig. halvvägs i alla fall.

helgen vecka 5 i bilder

mys i sängen o frukost vid teven med niclas på lördagsmorgonen.
 

promenad med hund o besök i kollektivet.
   
jossan, peter o marie.

häng o kvällskäk med fredrik på ölkafeet. (glömde fota men hittade denna bilden istället, från londonresan. den får duga.)
 
fredrik i notting hill.

söndag o ikeabesök med niclas.
  ser inte alltför happy ut bland gosedjuren...
 


RSS 2.0