bloggabloggablogga

pratat med a-kassa o arbetsförmedling idag igen. lite positivare information idag. men fan vad jag hatar att hålla på med a-kassan! alla jävla papper. ständig koll på allt man gör.
fan min högsta önskan just nu är ett heltidsjobb. spelar ingen roll vad sysslorna är, kan städa dass i 8 timmar om det skulle behövas. bara jag har någon som säger åt mig vad jag ska göra o ger mig pengar för det i slutet av månaden. visst, det är jävligt skönt att kunna bestämma över sina arbetsuppgifter o arbetsvecka osv, själv men samtidigt är det ett stort ansvar. förskolan ska inte gå med vinst men det är ändå en stor ekonomisk bit som jag ansvarar för.
 
känner för att bli ett får. jobba 8-17. bli tillsagd o slippa tänka själv. vilken dröm. i alla fall en tid....
ringde till o med till gamla jobbet. lazerhouse. haha. pratade med annika. hade glömt så kul hon låter. men nä, de hade redan gjort julschema. crap.
minns hur trött jag var på skiten när jag slutade men nu saknar jag butikssysslorna. det är najs att packa upp grejer på morgnarna, lyssna på musik, dricka kaffe o snacka skit med kollegorna.


sms med M i flera dagar nu. vore kul o veta vad som rör sig i skallen på honom egentligen. efter mer än två år så förstår jag fortfarande inte grejen. inte han heller tydligen.





supersnygga

sova sova sova

sover hur mycket som helst men är ändå så trött. min hjärna håller på att kollapsa. psykbryt. orkar inte mycket fler motgångar just nu. orkar bara inte. känns som om allt bara går utför, nerför, under....

var på arbetsförmedlingen idag. de kunde inte säga mycket för att få mig på bättre humör. nästan tvärtom. jag blir GALEN snart. helt fuckin jävla insane.

bestämde i alla fall träff med ´"min" präst. stod o väntade på henne vid 7eleven då jag ser ett bekant ansikte på andra sidan gatan. jösses, tänker jag, det där är ju jesper från liljeborgsskolan i trelleborg! jag tittar lite på honom i smyg men tänker att han aldrig skulle känna igen mig efter mer än 15 år. men han lyfter blicken o tittar rakt på mig en lång stund. sen spricker han upp i ett leende. "SOPHIE! men gud, jag tänkte på dig för någon dag sen!" sen kramas vi o försöker summera våra liv på några få minuter innan han måste springa vidare o min präst kommer. men vi bestämmer att vi ska träffas o prata mer. så kul!

promenerade med prästen i två timmar i höstsolen med hennes dotter. var så himla skönt. känns så underligt att prata med henne. det känns hela tiden som något eller någon mer är med oss. konstig känsla. konstig men lugnande o trygg. det är därför jag inte vill säga hennes namn här. våra möten blir nästan heliga så hon får heta "prästen" även om hon inte är färdigutbildad än.

kom hem hungrig som en varg o bestämde mig för att laga mat. händer inte så ofta kan jag berätta. spaghetti o köttfärssås utan kött. bjöd in lee o vi käkade tills vi höll på att trilla av stolarna. sen sprang vi ner till coop o inhandlade diverse onyttiga saker. jag fick med mig ben & jerry hem. vi drack the o tittade på film. eller lee tjatade mest med en kille på msn....




gud hör bön sa jag i ett tidigare inlägg. men även om jag skriker mina böner så verkar han inte höra. kanske har han blivit döv.


jag är en båt

drömde att jag var en bogserbåt som bogserade in en gigantisk färja till hamnen.
säger väl allt va?



jag heter tydligen bosse....haha!

drömmar

det sägs att man drömmer mycket o konstigt när man är gravid. jo tack.

här om natten var jag jag en polis som tillsammans med mina kollegor skulle storma en ockuperad byggnad full med anarkister. maskerade ungdomar i palestinasjalar. min egen ungdom alltså... jag hade en pistol men den var inte riktig så jag fick slåss o sparka på de maskerade kidsen. hela tiden skrek jag till mina kollegor att ge mig ett riktigt vapen men ingen hörde mig. det var hemskt att behöva slåss med kids som egentligen hade samma åsikter som jag även om jag var polis. varje slag gjorde lika ont i mig som på dom.

tydliga tecken här. att jag bråkar med min ungdom o håller på att lämna en stor del av mig själv, en del jag känner till, o att jag känner mig maktlös.

i natt drömde jag att jag fick chansen att resa tillbaka i tiden för att rädda en ung pojke som dog alldeles i onödan. drömmen skulle kunna ha varit en film. den kändes som en film o var väldigt lång o klar. trots att jag kom på hur jag skulle rädda pojken så missade jag min chans o pojken dog o jag var misslyckad.
ännu en gång -  känslan av maktlöshet!

så känner jag mig nu i allting. fullkomligt maktlös. 
känns som om jag står bredvid mig själv o ser hur livet bara förändras utan att jag kan ingripa. bilden av mig själv bara rycker uppgivet på axlarna o suckar. jaha. det är visst så här det ska bli o vara.

dags att börja gilla läget? kanske...

heaven

I will run the streets and hostile lands
I will touch the rain with all I have
I will breathe the air, to scream it loud
My feet will never touch the ground
Because the days they feel like ancient clocks
Like when kids grow up and learn to walk
Because your life is full of pure desire
A place so gloriously wired

With lights and sounds
Oh God this is such a mess
And it's like our world
But we're the last ones left
And the hair it stands
On the back of our necks
And I swear it shows
Heaven must be just like this

Do you see the hills beneath the clouds?
With stars as trails to lead you out
Can you sense the pain? It's everywhere
And if you try you'll never care
And the love you had
When you were young
Is right outside for all to come
Because your life is full of pure desire
A life so gloriously wired

With lights and sounds
Oh God this is such a mess
And it's like our world
But we're the last ones left
And the hair it stands
On the back of our necks
And I swear it shows
Heaven must be just like this

If you see the light break through the clouds
And fire up the distant towers
Where the world will begin
Exactly how it ends
When you call for help when you are lost
Forever more at whatever cost
And the world will begin
Exactly how it ends

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Are you curious?

Please stay
Don't go
I got you now
Here I am



Angels & Airwaves

vacker, smärtande tisdag

timmar i sängen med finaste.
trots tårar o smärta var det nog en av mina finaste förmiddagar på länge. att vila mitt huvud mot ditt bröst o känna dina armar omkring mig är som att komma hem. jag kan inte tänka mig en bättre plats på jorden. 








så ja, nu är jag brunett.
jag har haft lila, blått, svart, rött, turkost o blont hår men aldrig att jag har varit brunett. brunetter är bitches. så jag antar jag måste bli likadan nu. ;)

i går kväll när jag klev ut från jossans o maries port uppenbarade sig 015 framför mig. idag hittade jag 016 o 017. tydligen flyt i spottingen nu. weho!


kärlek 







 

black day

dumma pojke.
dumma pojke som är världens bästa.  

finaste, finaste du.
jag saknar dig redan.

fortsättningen på lördagen o så söndagen så klart

gick hem till marie o jossan vid nio. var inte pepp nånstans men ville ändå träffa gänget - peter, svenne o lee. lee var full, happy o sjukt pepp. helt go i huvet! svenne var nykter o peter såg bara mystisk ut.
mitt humör nu för tiden är inte det mest stabila så efter ett tag blev jag irriterad på allt o alla o var tvungen att gå. gick hem till niclas o  vi slökollade på teve i soffan. det var tema:porr på svt o de visade bl a en dokumentär om ron jeremy. jösses vad den mannen är rälig. men det hindrade tydligen inte en sisådär 3000 kvinnor från att ha sex med honom. ja jävlar.
vi somnade ganska tidigt o vaknade ännu tidigare av niclas mobil som konstaterade att klockan var 8 o det var dags (för honom) att sticka till jobb. själv låg jag kvar till halv elva.....aaahhhh.... 

kom hem o åt ostmackor o drack varm choklad framför teven. somnade i soffan o vaknade vid 2 o kom på att jag hade ett kexchoklad i väskan. fint. låg i soffan o läste en bok o mina vänner ella, miles, chet o louis sjöng o spelade för mig. bästa sättet att tillbringa en regnig söndageftermiddag om ni frågar mig!  

därefter kom mamma o pappa o hämtade mig o vi åkte till jossan för att fika. lidl-kakor o gevaliakaffe. ingen höjdarfika alltså. haha! men det gled ner. jag stannade kvar till ganska sent o hade det sedvanliga eftersnacket med tjejerna.
gick hemåt i mörkret. bestämde pizza hemma hos mig med niclas.
vi satt o jäste i soffan efter mycket pizza o alldeles för mycket godis. drog fram sängen till teven o utmanade varandra i tp-frågor. gick inte så bra. frågorna kommer från stenåldern.... ja jag skyller på det i alla fall. haha. somnade sedan mätta o trötta. 


nu är det fan måndag igen.
idag mår jag inte bra. vet varken ut eller in. vad jag vill. hur allt ska gå. tvivlar på allt.
äh idag är en jävla skitdag. idag vill jag gräva en stor grop o begrava mig själv i den. finns ingen gnista o ingen ork längre. känner mig uppgiven o förlorad.
önskar guidning o vägledning från högre makter men finner ingen. allt hänger återigen på mig o mina val. på min styrka. jävla skit.

 

lördageftermiddag

efter en ensam o tråkig fredagkväll blev lördagen desto bättre!
fick ett niclasbesök tidigt på natten/morgonen o efter några timmars sömn så käkade vi frukost. eller jag åt. niclas drack oboy o tittade på mackorna...haha! sen tog vi en liten promenad med hund o spottade skyltar. ingen lycka. 013 är svår att få tag på...vi skiljdes åt o jag gick hem o lämnade hunden.
cyklade därefter till lee o vi gick ner till stan för lite shopping. men hela staden var fylld med får som oxå skulle shoppa. ååhhh. fick seriösa damp-utbrott på alla idioter så till sist gav vi upp o tänkte ta en fika på lilla kafferosteriet. men det var tydligen fler med samma tanke som vi för kön var flera kilometer lång så jag vägrade.
vi gick ner mot caroli o köpte fika på espresso house istället o satte oss nere vid kanalen o fikade i oktobersolen. var mysigt tills ett fyllo/psyko gick förbi o spottade någonting på oss. lee fick spel o skrek efter idioten som bara ställde sig någon meter bort o yrade osammanhängande meningar. trevlig kille.

nu ska jag dammsuga upp några kilo hundhår o senare ikväll bär det av till jossan o marie o lite förgille innan kb. men där avviker jag nog från mängden o går hem till niclas istället o chillar eller nåt.

hittade 013 förresten! yes!


tjingeling

underbara ensamma fredagkväll

öppna din sms-inkorg. tryck neråt fem gånger. öppna smset o läs. detta är svaret på din första fråga. upprepa på nästa fråga osv.


Vad säger dina vänner om dig då du inte är i närheten?
kockadjävel!

Vad gillar folk bäst hos dig?
okej hur ska vi göra då då?

Vilken raggningsreplik faller du för?
ajajaj, bli tillsammans med grabben igen så slipper du det..

Vad var det första du sa imorse?
tänkte möta upp sin flickvän... själv?

Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
ja jag känner mig lite ensam så kom hit.

Vad säger personen som gillar dig mest just nu?
ligger i soffan o avnjuter en bärs till hockeyn, kom hit om du vill!

Så vad säger du under förspel?
jag vill bara säga att oavsett vad han tycker så är det så jävla najs.

Och efteråt?
de har funnit en mindre hydda, dock även den i tollarp...

Några år senare har ni barn. Vad är deras första ord?
hej!

Nu är de tonåringar. Vad lär du dem?
whoops...

Och näst sista. Dina innersta tankar?
en sista gång...

Sista. Vad sjunger ditt favoritband om?
knulla?






de fick inte plats på listan

men förtjänar att nämnas!

this years love - david grey (story of my life)


never let me down again - depeche mode (duschen, linköping by night 1994-1995!! kolla datumet i början av filmen! bra dag!)


snurrar i min skalle - familjen  (themesong sommaren 2008...morgon, middag, kväll, hahaha!)









7 sånger

om du med 7 sånger skulle sammanfatta ditt liv, vilka 7 sånger skulle det då bli? sätt ihop the soundtrack of your life!
välj låtar som betytt någonting, kanske förändrat dig, låtar du delat med en pojk/flick/vän, låten du spelade en hel sommar när du gick i 9an, låten du grät till när ditt förhållande tog slut, låten du festade med bästa vännen med... kort sagt vilka 7 sånger har satt djupast spår i dig? eller vilka låtar berättar bäst om hur ditt liv har varit hitills.
sätt i gång o skapa!


här är mina, texterna spelar en roll här:

1. kriget med mig själv - imperiet, (tonårs- o punkperioden) 

2. temple of love - sisters of mercy (i en lägenhet på 10e våningen i malmö blev jag kär i andrew eldritch, efter det färgade jag håret svart o använde bara svarta kläder o mycket kajalpenna...)

3. like a hurricane - the mission (ännu ett kärleksmöte helt klädd i svart en natt på köpenhamns flygbåtsterminal)

4. one - U2 (bästa låten alla kategorier tror jag. texten är så jävla bra. ska spelas på min begravning!)

5. i defeat - james (på ett tåg från london med kristoffer efter sista james-konserten, texten sammanfattar 4 långa år med honom...)

6. there is a light that never goes out - the smiths (upplandsgatan o svarta kläder, ska oxå spelas på min begravning)

7. lost for words - pink floyd (texten säger allt!)


var jävligt svårt o bara få välja 7 sånger men samtidigt får man verkligen bara med de allra bästa. o ja jag är ett emo! ni behöver inte påpeka det.
smärta är vackert.
som smiths säger (sa): i wear black on the outside because black is how i feel on the inside.


nu ska jag cykla ner till triangeln o köpa svarthårfärg. bye bye!

8 veckor

lägesrapport:

-brösten känns som två gigantiska blåmärken. jag vill inte ha dom längre. ta booort! blir bröstoperation efter graviditet. jag vägrar brödlimpor.

-svullen, "mensvärk", dålig hy o "pms" i 4-5 veckor nu. jippi. detta är tydligen bara början...

-inget illamående what so ever! thats nice!

-kidden är nu ca 2 cm stor o har ett eget blodomlopp, hjärta, lever, njurar, små knoppar som ska bli fingrar, början till öron o ögonlock... helt jävla sjukt. ofattbart.

-något annat ofattbart o som ger mig ett starkt illamående: bilden av mig själv som mamma stå o gunga mitt barn på en lekplats. den bilden är omöjlig att förstå. nästan lika stor o omöjlig att förstå som att fundera på var universum slutar... aaahh..



marie är tillbaka! har redan hunnit uppdatera oss i alla snoppar som har gått oss förbi sen vi sist sågs. haha! blir alltid kill- o snoppsnack när jag, marie o jossan träffas. typ bara.... ;)

kärlek

RSS 2.0