mini-julafton med hjärtat

igår tjuvstartade jag o niclas julafton med julmusik, glögg, pepparkaksbak, julmat, ris a la malta o julklappar. eller det var visserligen tredje dagen med prinskorvar, köttbullar o sill men denna gången satt vi till ett dukat bord i normalhöjd o teven var inte på... hur som helst, väldigt mysigt o juligt.

jag fick ett par nya converse o niclas skulle fått en parfym, armani diamonds, men den hade tydligen stött på problem i sin transport över från kastrup..hmm... han får ha den efter jul helt enkelt. han fick ett mjukt paket med skjorta o halsduk i väntan.
efter maten var vi väldigt trötta o satt framför teven o önskade att de skulle visa en julfilm på någon av kanalerna men icke.

när jag skulle gå ut med astrid senare såg jag genom porten att det stod folk på gården o rökte. grannen under mig hade fest, det hade jag hört. men killen jag skådade genom porten såg ut precis som andy, elaka kocken från smak. jag öppnade porten o...
-ANDY! vad fan gör du här?
han tittar upp o skrattar.
-hallå för fan! jag är på fest hos min kollega. hon är i final till årets kock!
-fan vad galet!
det är konstigt när man ser människor på platser man absolut inte förknippar dem med. det blir liksom lite fel i hjärnan.

jag gick ut med astrid o när jag kom tillbaka till lägenheten hade hjärtat somnat i sängen. det är den vanliga rutinen numera - somna tidigt! han är trött för att han jobbar mycket o jag är trött för att jag är gravid.

vi gjorde i alla fall ett försök till vakenhet o jag satte på en film som kändes lite julig,  kalle o chokladfabriken. men efter en stund sussade hjärtat sött o jag orkade inte se ompalompierna dansa o sjunga, de är lite räliga, så jag stängde av teven o kröp ner i sängen. lyssnade ett tag på festen nedanför men somnade sedan i niclas famn.

god jul

söndagstankar

vi fodrar ensilage o alla hästar är hungriga o sparkar på boxdörrar o gnäggar. men i cherikans box syns igen häst till. jag noterade det tidigare när jag gick genom stallgångarna. men de flesta hästar ligger ner när vi kommer o jag tänkte väl att han inte rest sig upp än. nu blev jag däremot orolig o kollar in i boxen. ingen häst.

-var är cherikan?
-han är död.
-VA??!
-han bröt benet i hagen o nödlaktades på plats.
-men...? nää.

ute i hagen ligger en stor hög med spån som färgats rött av cherikans blod. småhästarna blåser lite nervöst o vill inte gå nära. med långa halsar luktar de försiktigt på blodpölen o går sedan o ställer sig på andra sidan av hagen.

tänk så snabbt livet kan tas i från oss. det finns ingenting som är för evigt. det är så otacksamt.
jag stod inte cherikan särskilt "nära". jag har bara sett honom ett par gånger men ändå kan jag inte riktigt släppa det faktum att han inte finns längre. det känsn så konstigt.
jag vet att djur inte tänker så. de lever i en bekymmerlös tillvaro i nuet. vi borde kanske tänka mer som de. inte övertänka saker o ting så som vi gör. överanalysera. 

stal en bild från mcrs hemsida på cherikan.




när jag kom hem från stallet var jag hungrig som fan o hetsåt godis, bullar med kaviar o varm choklad. så jävla gott. sen däckade jag i sängen.

en helt vanlig söndag alltså. so far.

tjingeling


lördagseftermiddag 20e december

åh så skönt med en nystädad lägenhet! synd att det bara håller i några timmar. hunden är expert på att skita ner..

nä nu ska jag o niclas ner till stan o leta julegaver! har mamma o bror kvar. har nog aldrig varit svårare att hitta något bra som i år. har verkligen ingen fantasi.

jag har bara jobb på måndag oxå sen är jag ledig i TVÅ veckor! åh så fint! 

tjipp!

snöfrid? tydligen inte

jag har satt upp en lista med flicknamn på kylskåpet o på den upptäckte niclas namnet snöfrid. det gick inte hem kan jag säga... hahaha!  jag har letat bland gamla fornnordiska namn o hittade det. det var kanske aldrig menat att vår dotter skulle heta det men jag tyckte det var så fint för jag älskar snö. jag tror jag är född i fel landskap. jag vill ha tystnad, mycket landskap o SNÖÖÖÖ!





norrland besöker skåne o sommarbo 2005 eller 2006!
     

jag o hanna byggde en sån fin snökoja!
jag vill ha snö! NU!



jordbävning, gynekolog o eshan

jaha det är jordbävning i skåne o alla har känt den men jag bor tydligen i ett stabilt hus för här rörde sig ingenting. fick ett sms från lee. hon frågade om jag oxå kände jordbävningen. vid det laget visste jag ingenting o trodde jag att hon var full eller allvarligt störd. men efter att ha tittat på nyheterna förstod jag att hon hade rätt.
här skakar jorden i skåne så det känns för första gången på 100 år o jag fick inte vara med om det. så jävla typiskt.


klockan 8 sitter jag i ett väntrum på KK. väntrum...jippi! men det tar bara några minuter så kommer en manlig läkare o kallar in mig.
jävlar, tänker jag, en manlig gynekolog. läskigt. han är så där cool o käck o jag ska visa min fisse för honom. varför blir män gynekologer?
-nu får du slappna av lite, du är lite spänd. hehe... nu börjar jag!
jag sväljer hårt o det känns som jag vill fisa honom i ansiktet.

han gör ett ultraljud o jag får se bebis igen. helt perfekt ligger hon o sover o hjärtat pickar på. hur kan en unge vara så söt på ett ultraljud? helt otroligt men så har hon ju i o för sig väldigt söta föräldrar!

-vet ni vad det blir för något? frågar den klämkäcke gynekologen.
-ja barnmorskan sa en flicka.
gynekologen ser hemlighetsfull ut o börjar packa ihop grejerna.
-såg du det nu oxå? undrar jag.
han är tyst men flinar sen lite o säger jaaaa...
:)



måste bara....
jag stör mig så otroligt på eshan från din gata som nu förpestar p3 med sin närvaro!! måste han säga "det är jag som är eshan" efter varje låt??! vilken annan programledare gör så? han är så jävla kass.
kitty, däremot, är vääärldens sötaste!

lång väntan i väntrum

varit förkyld i en vecka nu o otroligt gnällig i helgen (stackars mina medmänniskor...förlåt!) så jag bestämde mig för att det nog var dags att besöka en doktor. fick tid kvart i nio i morse efter att jag sagt det magiska ordet - gravid.

väl på kliniken blev jag omkringskickad till diverse instanser o kom hem halv 12. det mesta av tiden gick åt till att sitta o vänta o vänta o vänta.... tiden med läkare o sjuksystrar uppskattar jag till ca 10-15 minuter. helt galet.

well, de skickade mig till KK efter att mitt urinprov verkat lite konstigt. man blir ju lite lätt orolig när man har ett litet liv i magen men bebis verkar vara fullständigt ovetandes om den yttre oron för hon sparkar o sprallar som vanligt. KK hade inga akuttider kvar för dagen så jag får återkomma i morgon. suck.

resten av dagen har jag sovit. drömt fina drömmar.

magen, som jag tyckte var väldigt obehaglig innan, har jag börjat gilla nu. den blir mer o mer lik en gravidmage o inte en mage som har fått för många kakor... jag längtar så efter min lilla unge!


kaaarlek

ut med det gamla, in med det nya

har rensat lite i mina ångestinlägg. jag stod inte ut med min blogg o all nedstämdhet som existerade här. smittade av sig varje gång jag öppnade upp bloggen. tanken är väl att jag ska starta en helt ny men jag skriver här ett tag till.

det är en väldig skillnad på sophie i oktober o sophie i december. lugnet har lagt sig o jag känner mig harmonisk. oroliga tankar är lagda åt sidan eller spårlöst försvunna.

ultraljudet i torsdags lugnade ner mig ytterligare. att se bebis för första gången var fantastiskt. men fram för allt att få reda på att armar, ben o fötter satt där det skulle o att alla inälvor existerade var skönt.
den andra reaktionen, den emotionella, kom flera timmar senare när det helt plötsligt slog mig att jag faktiskt har en liten flicka i min mage! ett liv! en människa skapad av mig o niclas. tänk att två kan bli en... det är ett mirakel!
jag har aldrig känt en sådan kärlek. den är större än något annat jag upplevt. svårt att förklara men det kändes bara helt ENORMT, som om ingenting längre spelade någon roll. det var som om världen försvann ett ögonblick o kvar fanns bara jag o min lilla flicka o något mer än så behövs inte.

vi som alla var så säkra på att det var en pojke.. men det var ju ingen liten herman! så nu får vi fundera ut flicknamn istället o jag får köpa söta små klänningar.

kärlek till alla




RSS 2.0