the nights are long in the great company of alcohol

blev en fin kväll igår. trots vansinnes fredagen o lördagens extremt långa baksmälla.

cyklade till sara vid halv tio tiden med syster. gjorde ett pitchstop vid ett falafelhak o inhandlade dagens andra måltid. 
hemma hos sara satt claudia o jenny.
det blev en lugn förfest med mycket prat o champagne. känns som det var längesen man verkligen satt ner o pratade om allt möjligt. oftast blir förfester så hetsiga o musiken blir bara högre o högre i takt med fyllan. men nu blev vi härligt salongade o kvällen kom oss till mötes o utlovade löften om fortsatta trevliga äventyr. 

vid ett-tiden cyklade vi ner mot kb. ingen kö. sånt är fint. beställde var sin dricka. hängde på dansgolvet. jag blev uppraggad av nån tjomme som försökte dra upp mig på dansgolvet trots mina protester. lyckades ta mig därifrån o gömde mig i vinylbaren. mötte romeo. jösses. en blond svenne vid namn romeo. raggningsknep eller? "hej, jag heter romeo". kunde inte låta bli så jag presenterade mig som julia..... han hängde med oss ett tag men märkte slutligen att han inte var så himla poppis o lämnade oss.

max smsade jossan att han, kalle o niclas kommit till kb så vi gick ut till dem. drack cider, dansade, fottade med digitalkameran. såg steff o satte mig vid honom o snackade lite minnen osv. gick ut o rökte med jossan. hängde i baren o fotograferade varandra med en aldrig outsinande trötthet. blev lite pattakläm på både den ena o andra.....
jossan springer runt o fotograferar sig o mig med en massa random people. lär vara hysteriskt många roliga bilder i  den kameran. haha. vi hamnar på dansgolvet o dansar oss svettiga tills klockan är 4 o kb stänger.

på väg hem till niclas med en tjatande kalle som förföljer oss. "men va fan, knulla ni, jag ska bara spela poker. jag bryr mig inte. jag måste spela poker!". tar en jävla evighet att bli av med honom o under tiden hinner jossan ikapp oss för att hämta nycklar till min lägenhet, där hon ska sova efter hennes o max lilla dispyt tidigare.

äntligen hos niclas. leker svettiga lekar mellan lakanen innan niclas lyckas med bedriften att somna UNDER TIDEN vi har sex! haha!

söndagförmiddag o solen lyser. fantastisk sensommardag!
cyklar till ikea med niclas o köper soffa o säng. lönehelg på ikea vet man ju hur det är så det tar hela eftermiddagen o vi är bakfyllesvettiga, hungriga o fortfarande smått fulla... härlig kombination! 

söndagkväll o dags för jobb nere på tattarstället. inte särskilt pepp. måste söka nytt jobb. måste!


minns numera fredagnatten som en jävla ångestnatt. man ska inte dricka sprit när man mår dåligt.

kärlek 

för att påminna mig själv

"hon var en som tillät andra att gå för långt. om o om igen. hon kysste en groda för att han skulle bli en prins tills hon själv blev en groda.
varför satte hon aldrig upp spärrvakter? hon visste genast svaret. hon ville inte bli lämnad. hon ville ge männen goda skäl att stanna. men skulle hon svika sig själv för att vara till lags för en karl? då var det väl bättre att vara utan så hade hon åtminstone sig själv i behåll. ändå trängde rädslan fram. en kvinna utan man är en halvmesyr, sa den henne. en kvinna utan sig själv är en helmisär! kontrade hon snabbt." 

unni drougge "andra sidan alex"

fritt översatt


jag spenderade mycket tid åt att vara nedstämd
jag var fångad i en kittel av hat
jag kände mig förföljd o paralyserad
jag trodde allt annat skulle vänta

medan du slösar tid på dina fiender
uppslukad i en feber av ondska
bortom din tunnelsyn bleknar verkligheten
som skuggor i natten

att tvinga dig själv till försiktighet
kommer inte att hjälpa alls
därför det finns ingen att räkna med
när Den Rätte går ut genom dörren

kan du se att dina dagar är fördömda av mörkret?
är det sant att du slår dina knytnävar mot golvet?
fast i en värld av isolation
medan murgrönan växer över dörren

så jag öppnar dörren för mina fiender
och frågar om vi kan börja om på nytt
men dom ber mig snällt att dra åt helvete
du vet att du helt enkelt inte kan vinna


("lost for words" pink floyd)


fredag i 250km/h rakt ner i magen

mhm.

vin med lee.
cykeltur till etagé av alla ställen i malmö.
sophie hade tydligen plånbok i andra väskan. oops.
sophie fattar inget o yrar mest omkring halvblind utan linser.
dansar loss med några grabbar. tafs o pill o gnid.
göingeborna mathias o mattias. ja jävlar...
ligger på den lilla "scenen" o fyller mig med basen. känns kul. tyckte inte lee.
plötsligt är klockan fem.
jag får ett sammanbrott o öppnar mig. åh så dumt.
cykeltur hem genom ett tyst o tomt malmö. svinkallt.


gjorde några snygga förberedelser innan utgång. raderade nr, samtalslistor o sms för att inte falla för frestelsen. funkade. tills jag kom hem o det hade blivit för mycket. men det gick inte överstyr.


fred ut


nääää

ska tydligen förbli en glasögonorm i över en vecka! lensway beräknar leverans den 11e september. va faaaan! nä jag vägrar. det blir till att vara blind tills dess då alltså, om jag måste välja mellan pest o kolera. möter ni mig på stan eller whatever o jag verkar ignorant så beror det bara på att jag inte ser er...

var på massage innan idag. min kropp reagerade direkt på behandlingen, svullnaden i ryggen sjönk o slutade i princip att ömma. var likadant med zonterapin. alternativ medicin är att föredra. fint är att man blir galet groggy efteråt. var helt borta. haha..


äntligen fredag bitches. konichiwa.

glasögonormen

sista paret linser slutade fungera i går så det blev glasögon hela dagen idag. eller jag hoppades att lensway skulle vara snabba nog så jag skulle slippa glajjorna på eftermiddagen. men nä. pingstvännen strikes again. herregud vad ful o obekväm jag har känt mig. känner mig! o lensways, eller snarare postens, opålitlighet betyder att jag måste bära skiten i morgon oxå. damn!
gud hjälpe mig om jag skulle bli tvingad att ha dem hela helgen.... då blir  det ingen utgång för den här tjejen kan jag berätta!

blast from the past




hittade en massa gamla bilder i datorn..... här ett fylleslag från 2006. jag i en snödriva utanför slaghuset. mitt andra o sista besök. gött med solglajjor i natten...haha!



onsdagen den 27e

sitter o letar bra bloggar att följa. lees blogg i all ära men jag måste snoka i någon annans liv oxå. det slog mig att många skriver om mode o chihuahuas men vem vill läsa om sånt? är det blondinbella-wannabees eller? är jag helt efter i internetvärlden efter drygt 4 år utan dator? är det mode jag ska skriva om eller? haha...hilarious. sophie o mode! ska försöka lägga in mer bilder iaf men bilder är för mindre begåvade... haha.

rök ihop med chefen nere på kukrestaurangen idag. jösses what an asshole han är! var så arg att jag nästan började lipa. har ställt upp för de inkompetenta människorna i ett helt år men är fortfarande bara en blond tjej som kommer in då o då o räddar dem från kaos o fluglarver i maten. så less....

cyklade runt med niclas i regnet o letade sladd till datorn o högtalarna. det måste vara genetiskt - män o bra ljud, bra bild, snabb dator, nyaste tv-spelet... är det genetiskt eller blir dom manipulerade in i det från födelsen?


min mr big ni vet, min sms-vän, min anledning till mitt missbruk osv, han slutar aldrig smsa. trots flickvän. han säger att han inte kan sluta tänka på mig men han vågar inte träffa mig ensam, trots en massa förslag. "jag är rädd för dig. jag litar varken på dig eller mig om vi är ensamma." well min söta lilla drog, det är dags för dig att rannsaka dina känslor för mig en gång för alla, för det här är så oärligt mot oss alla tre. han svarar "det är bäst vi lägger ner allt". bra beslut. bra beslut.

det var i söndags. vem får jag ett sms från idag tror ni? jag svarade faktiskt inte. (bra va, lee?) men jag vet att jag kommer att skriva till honom förr eller senare. the thing is.... jag tror vi gillar att ha varandra så där på avstånd. att ha foten innanför dörren men att man lätt kan ta bort den om det skulle börja ömma o göra ont. en flört för evigt. det var något magiskt som hände när vi träffades. jag vet det. men idag har allt rosa skimmer försvunnit. men han kommer alltid att finnas där, i bakgrunden, o jag har accepterat det. det är en sorts konstig kärlek vi har.


hey dow

light

så många månader av ord som vill komma ut. men jag vet inte riktigt var jag ska börja. varje kväll innan jag somnar vaknar författaren i mig o orden fullkomligt sprutar. det är då datorn skulle ha varit här.

nåväl, jag börjar i en light version.
tackade nej till utbildningen idag. med sorg i hjärtat. jag såg framför mig en härlig höst med cykelturer till högskolan, intressanta föreläsningar, tentor, nya vänner. jag är verkligen riktigt riktigt ledsen över att det blev så här. men om ett år....



nätterna blev plötsligt tysta o ensamma.


jag längtar till hösten. till hög, klar luft. gula lönnar. mörkblå himmel. kaffe på en uteservering under en filt. promenader i en regndoftande skog. tidiga simturer med lee på kockums.

jag är numera en i mängden

jag har fått computer o bredband. så adjöss verkligheten o hej ettor o nollor!
 
en sak är säker i alla fall, den här bloggen lär bli uppdaterad något oftare! äntligen! som jag längtat efter att blotta mitt inre på webben lite mer, lite personligare, lite roligare. yes!


mer idioti

PERSONLIGT

vad heter du:
  sophie
vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig: tänkte o tänkte, de gav mig louise o maria också
vart bor du: malmö
hur lång är du: 170
ögonfärg:
gröna
hårfärg: blond

KLÄDER

vad använder du just nu för jacka: ingen
vad använder du just nu för skor: sneakers
favoritfärg på kläder: svart
kläder för i månaden: femtilapp kanske...
vad har du för tröjstorlek: m

SENASTE PERSON SOM

du sov i samma säng som: niclas
du pratade med: mamma
du gick på bio med: ingen aning
du gick på stan med: lee tror jag
du kysste: niclas
du kramade: hm...mamma
du pussade: niclas
som såg dig gråta: ingen ser mig gråta
skällde på dig: vet inte....
skickade ett e-mail till dig: vet inte.....

HAR DU NÅGONSIN

sagt jag älskar dig och menat det: ja
bråkat med ditt husdjur: ja
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: ja

STUFF

har du varit kär i någon du inte haft någon chans på:
är du ensam nu: nä, ett helt gäng i rummet bredvid
låtar som fastnar i ditt huvud ofta: eh.... sist var det kristian antillas "västra frölunda"
vill du gifta dig: ja
vill du ha barn: ja

EXTRA STUFF

vad är du mest rädd för: kärleken
vilka kläder sover du i: linne o trosor
vart vill du gifta dig: i kyrkan eller skogen
vem hatar du verkligen: anna gustavsson
varit kär: ja
kör du bil: ja
gillar du att ha folk omkring dig: ja
är du ett hälsofreak: ja
har du någon tatuering: ja
har du någon piercing: nä inte nu längre

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU

gråtit:
köpt någonting: mjölk. yoghurt
sagt jag älskar dig:
träffat någon ny: ny vad?
saknat någon:  ja

kramat någon: ja
kysst någon: ja

a moment of clarity

ibland slår det mig hur bra jag har det. hur fantastiskt fri jag är. tänk om de tankarna hade varat hela månaden ut o inte bara ibland... jag är verkligen inrutad i cykler. ska bara komma underfund med när de infaller exakt o planera efter dem.

mamma sa att hon tänker på mig när hon hör denna låten med tim mcgraw o ja, det är mig han sjunger om. mitt liv.  jag jämför mig alldeles för mycket med människor i min omgivning. känner mig som en misfit allt för ofta. men det är ju som så att det finns ingen som jag. jag är fantastisk o unik!


"last dollar (fly away)"

1-2-3 like a bird i sing
cause you've given me the most beautiful set of wings
i'm so glad you're here today
cause tomorrow i might have to go and fly away
hey!

i'm down to my last dollar
i've walk right through my shoes
just a small reminder of the hell that i've gone through
but look at me still smiling
as i'm wondering what i'll do
since i ain't got nothing
i've got nothing to lose
everybody say "hahaha, hahaha"
my friends are always giving me
watches, hats, and wine
that's how i know this is serious
that's how i know it's time
i don't have to worry
about things that i don't have
cause if i ain't got nothing
i've got nothing to hold me back


1-2-3 like a bird i sing
cause yo've given me the most beautiful set of wings
i'm so glad you're here today
cause tomorrow i might have to go and fly away
fly away, fly away

there's nothing that's worth keeping me
from places i should go
from happyville to lovingland
i'm gonna tour from coast to coast
i'm leaving everything behind
there's not much that i need
cause if i ain't got nothing
i'm footloose and fancy free


look at me so free
nothings holding me down
look at me so free
can't keep my feet on the ground


1-2-3 like a bird i sing
cause you've given me the most beautiful set of wings
i'm so glad you're here today
cause tomorrow i might have to go and
1-2-3 like a bird i sing
cause you've given me the most beautiful set of wings
i'm so glad you're here today
cause tomorrow i might have to go and fly away
fly away, fly away, fly away, fly away
fly away!!


allt är så jävla bra just nu! just gotta love me, myself and i!

dags att växa upp

jag tänkte att det var dags att växa upp. att verkligen bli vuxen. att ha pengar på kontot o slippa vända o vrida på varenda krona.
så jag skrev in mig på arbetsförmedlingen igen. tänkte att nu jävlar ska jag jobba heltid o bli jobbtrött o längta till helgen o semestern precis som alla andra. precis så som det var en gång.
men så kom antagningsbeskedet från högskolan. jag visste att jag hade en chans att komma in men hoppades nästan på ett nej så att jag skulle hålla mig till vuxenplanen.
men jag kom in.
o nu går hjärnan på högvarv.
3.5 år m csn, tentor, dåligt med pengar. 36 år gammal när jag är klar. o nånstans däremellan ska det kanske klämmas ut en unge o med det kommer mammaledighet. så låt oss säga att jag är 38 år då när jag pluggat klart.

önskar jag var 23.


sista dagen på semestern.
himmeln utanför fönstret är stålgrå.
känslorna byter ut varandra. illamående, glädje, ångest, stress, längtan, åtrå, lycka, saknad, panik, sorg.
4 veckor av tankar. känns som en evighet men ändå inte. behöver tänka i 4 veckor till. jag är inte klar!

sophie i ett nötskal med velighet o tankar.
jag var pepp på högskolan. köpa pennor, böcker, kollegieblock, en ny väska. jag var t o m beredd att ge upp min ouppkopplade frihet o skaffa dator o internet.
känns långt borta nu. för jag valde vuxenplanen. lärarplanerna får vänta ett år.
har min vana trogen alltid valt den svåra, oerhört långa vägen. inte ens mina tarotkort kan ge mig en fingervisning om jag valt rätt. allt hänger tydligen på mig o min inre styrka. veliga sophie ska välja...

men musiken som strömmar ur högtalarna ger mig en explosiv glädje inombords. vill dansa, sjunga, skratta högt, sväva mot himmlen.
o jag saknar dig, dina händer på min kropp, din doft, dina andetag nära mig. jag vill stanna i sängen med dig. hela dagen.

RSS 2.0